Almanca, Almanya

Almanya’da Doktor Olarak Çalışmak

Almanya’da doktor olarak çalışmak, hayatınızı tamamıyla değiştirecek zorlu bir hazırlık sürecini de beraberinde getirir. Ancak doğru adımlar atarak bu zorlu süreci kolaylıkla atlatmanız mümkündür. Almanya uzun yıllardır ülkemizden yoğun bir şekilde göç almayı sürdüren bir Avrupa ülkesidir. Bunun sebepleri arasında Türkiye’ye yakın olan konumu ve 1960’lı yıllarda başlayan Türk göçü nedeniyle günümüzde de yoğun bir Türk nüfusunu barındırıyor olması gösterilebilir. Sizin de Almanya’ya göçmen olarak gitmek gibi bir planınız varsa, bu yazı ilginizi çekebilir.

Almanya’da Doktor Olarak Çalışmak için Hangi Şartları Yerine Getirmek Gerekir?

Almanya’da doktor olmak için sahip olmanız gereken koşullar şunlardır:

  • En az B2 seviyesinde, psikoloji ve psikiyatri alanları için C1 seviyesinde Almanca
  • Meslek izni ve Aprobasyon (ruhsat)
Ancak Almanya’da 16 eyalet vardır ve her eyalette başvuru sürecinde farklılıklar görülebilir. Örneğin, bir eyalette doktorluk yapabilmek için denklik sınavı gerekirken, bir diğerinde istenen minimum dil seviyesi daha farklı olabilir.

telc Deutsch B2·C1 Medizin Sınavına Hazırlık

Avrupa Dil Sertifikaları (The European Language Certificates) olarak da bilinen telc Deutsch B2·C1 Medizin, temel olarak bir Almanca sınavıdır. Ancak Almanya’da doktor olarak çalışmak için hazırlanmış iki seviyeli bir sınav olarak tanımlanabilir. Bu sınavın asıl amacı, hastanelerde konuşulan ve medikal alanda kullanılan Almanca yeterliliğinizi ölçmektir. Sınav sonucunda dört dil becerisi olan okuma, yazma, konuşma ve dinleme performansınız belli olur. Sınav sözlü ve yazılı bölümlerden oluşur. Her bir bölüm aynı gün gerçekleştirilebileceği gibi, farklı günlerde de gerçekleşmesi tercih edilebilir. Sınavın yazılı olan bölümü için üç saatlik bir süre verilir. Sözlü bölüm bir tıp doktoru ile gerçekleştirilir. Sınav öncesinde ise 10 dakikalık bir hazırlık süresi bulunur. Sözlü sınavın ilk bölümünde anamnez alınır. Daha sonra hazırlık için beş dakikalık bir ek süre daha verilir.

Almanya’da Uzmanlık Yapmak

Almanya’da doktorluk alanında TUS ya da ona benzer bir başka sınav şartı aranmaz. Dolayısıyla her doktor istediği alanda çalışarak ihtisas yapma hakkına sahiptir. İhtisas boyunca Almanya’daki yerli doktorlar ile maaş ve çalışma koşullarına sahip olunur. Almanya’da uzmanlık süresi 5-6 senedir. Sonrasında zorunlu hizmet yoktur. Üst ihtisaslar ise 1-2 sene arasında sürer.

Almanca Seviyenizi Yükseltmenin Yolları

Almanya’da uzman doktor olarak çalışmak için Almancanızın yeterli olmadığını düşünüyorsanız, onaylı deutschmitspring online eğitimleri tam size göre olacaktır. Mesleğinizin gerektirdiği yoğun iş temposu, haftanın belirli gün ve saatlerinde sınıf ortamında yüzyüze eğitim almanızı zorlaştıracaktır. Ancak deutschmitspring’in online eğitimi ile geçmiş derslerin video kayıtlarını izleyerek, kaçırmış olduğunuz ya da tekrar etmek istediğiniz dersleri kolaylıkla takip edebilirsiniz. Bu nedenle deutschmitspring online Almanca eğitimleri sizin için çok daha avantajlı olacaktır.

deutschmitspring ile Hayallerine Bir Adım Daha Yaklaş

Doktorlar için Almanca eğitimleri veren ve bu sayede uzun yılların getirdiği sağlam bir tecrübeye sahip olan deutschmitspring, Türkiye’deki sertifikalı ve yetkili telc sınav merkezidir. Bu sınava girmeyi planlayan bir doktor iseniz, deutschmitspring online eğitimleri ile sınava hazırlanabilir ve yetkili sınav merkezinde sınava girebilirsiniz. deutschmitspring, ana dili Almanca olan uzman eğitmenler tarafından sadece doktorlar için değil, aynı zamanda her yaştan ve her kesimden Almanca öğrenmek isteyenler için online eğitim vermektedir. Oldukça geniş bir eğitmen kadrosuna sahip olan eğitim merkezinde, dilerseniz grup olarak da eğitim almanız mümkündür. Siz de geç kalmadan Almanya’da doktor olarak çalışmak, önündeki Almanca bariyerini aşmak istiyorsanız, vakit kaybetmeden ön kayıt formunu doldurarak geleceğinize yönelik ilk önemli adımını atabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir